17 Ağustos 2012 Cuma

Güneş patlaması semptomları ve Epifiz bezimiz üzerindeki etkileri


Güneşin güneş lekesi döngüleri ve öngörülebilir sessizlik periyotlarını izleyen yoğun manyetik fırtınaları var. Bu döngüler ortalama on bir yıldır. Boulder, Colorado’daki Ulusal Atmosferik Araştırma Merkezinden (NCAR) Mausumi Dikpati’ye göre şu anda öncekinden yüzde 30 – 50 daha kuvvetli olması beklenen yeni bir döngüdeyiz.

Son bir kaç aydır ömrümüzde deneyimlemiş olduğumuzdan çok daha kuvvetli güneş patlamaları deneyimlemekteyiz. 1986 – 1996 döngüsüne dayanarak, NCAR Dikpati solar maksimum içi yansıtılan tarihi 2012 olarak veriyor, bu güneşimizin galaktik hizalanmasının Maya hesaplamaları ile çakışıyor.

Deneyimlediğimiz şey yalnızca güneş ile ilgili değil. Güneş bu zamanda galaksi gerçekleşen çok daha büyük olaylar tarafından tetikleniyor.

Bildirilen semptomlara bakalım. Bana yazan çoğu insanın, deneyimledikleri semptomlarını deli olduklarının düşünüleceği korkusuyla başkalarına anlatamadıklarını söylemeliyim. Tüm dünyadaki bir çok insan da bu zamanda aynı semptomları deneyimliyor. Çoğu tahliller için doktorlara gittiklerini, ama bir şey çıkmadığını yazdı. Buna ben de dahilim, iki kez benim başıma geldi.

Kafada basınç, baş ağrıları, migren, düzgün düşünememe, bir düşüncenin ortasında sözcükleri unutma ve kulaklarda çınlama deneyimleyen insanları işitiyorum. Hipotalamus ve hipofiz bezlerimiz güneş patlamalarından gelen bu yeni frekansa uyumlanıyor ve hücrelerimizin her birinde dışarıdan gelen titreşimleri toplayan protein kanallarındaki alıcılar var.

Çoğu insan tükenmiş hissettiklerini bildiriyor, bu bedenin gelen tüm enerjiyi işlemek için dinlenmeye gereksinimi olduğunu söyleme şekli. Frekanstaki bu değişime yakından bağlıyız ve çok daha fazla sayıda insan sezgisel olarak bunun farkında. Zaman hızlanıyormuş gibi hissediliyor. Bir çok insanın yeni sezgisel yetenekleri uyanıyor.

Sinir sisteminin güneş patlamalarıyla hızı yükseliyor ve sonuç olarak birçok insan endişeli hissediyor. Mide etkileniyor, bulantı, mide ağrıları, hazımsızlık, iştah kaybı veya tersi olabilir.

Kalp etkileniyor ve bir çok insan kalp çarpıntıları ve düzensiz kalp atışı hissediyor. İnsanları alarma geçiren en büyük problem, bedende hissedilen sıcaklık duyumsamaları. Diğerleri hiç nedeni olmadan serin hissediyorlar. Beden görünür neden olmadan soğuk hissettiğinde onun dinlenmek istediğini eklemeliyim. Bir çok hanım hormonların güneş patlamalarından etkilenip etkilenmediğini sordu, evet etkileniyor.

Birçok insan önceki rüyalarından farklı olan rüyalar görüyor. Beden bu enerjileri özümsemek için ekstra çalışıyor ve bunu yaparken, bedenin bu yeni enerjileri enerjisel olarak sindirmesi için ekstra su gerekiyor.

-Bedenin susuz kalmaması için bu zamanda ekstra su içmeniz çok önemlidir.
-Kahve ve diğer şekerli kafeinli içkilerin bedende suyu çekme etkisi var. Kahve ve gıdalardaki MSG sinir sistemini hızlandırır.
-Mitokondriye yardımcı olmak için Omega 3 almanızı tavsiye ederim, çünkü bedenin enerji sistemi ile çalışır.
-B Vitamini Kompleksi sinir sistemi ve beyin fonksiyonları ile çalışır.
-Bedeninizde ağrılar varsa, banyoda Epsom tuzu deneyin.
-Depresyon için Lavanta özü yağı ile banyo yapın.


1998′de New Scientist’te yayınlanan bir çalışmaya göre, Güneş patlamaları ve insan biyolojik etkileri arasında direkt bir bağlantı var.

Güneşten gelen yüklü parçacıkları insana aktarılmasını kolaylaştıran iletken, Dünyanın iklimine yön veren aynı iletkendir – manyetik alan. Hayvanlar ve insanlar onları çevreleyen manyetik bir alana sahipler – Dünyayı koruyucu olarak çevreleyen manyetik alan gibi.

1948′ten 1997′ye kadar, Rusya’daki Kuzey Endüstriyel Ekoloji Problemleri Enstitüsü geomanyetik aktivitenin bu yılların her birinde üç mevsimsel zirve gösterdiğini buldu (Mart’tan Mayıs’a, Temmuzda ve Ekimde). Her zirve Kirovsk şehrinde endişe, depresyon, bipolar hastalığı ve intihar vakalarında artışa karşılık geldi.

Güneşten gelen elektromanyetik aktivite elektronik cihazlarımızı ve insan elektromanyetik alanını etkiliyor. Güneşten gelen elektromanyetik yükler ile fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak değişiyoruz, bedenimiz uykulu hissedebilir, ama aynı zamanda epeyce enerjilenir.

CME’lerin (koronal kütlesel püskürmeler) etkileri tipik olarak kısa ömürlüdür ve başağrısını, kalp çarpıntılarını, ruh hali değişkenliklerini ve genel olarak keyifsiz hissetmeyi kapsar. kaotik veya karışık düşünceler ve kararsız, dengesiz davranışlar da artar. Güneş fırtınaları duygularımızı tahrik edebilir ve duygularımızın hem iyi tarafını hem de kötü tarafını maksimuma çıkartabilir – buradaki nokta bunun farkında olmaktır.

Beynimizdeki epifiz bezi de elektromanyetik aktiviteden etkilenir, elektromanyetik aktivite epifiz bezinin aşırı melatonin üretmesine neden olur, melatonin uykuya neden olabilen bir hormondur, ama ayrıca bazı insanlarda ters yan etkiler olduğu da bilinmektedir.

Epifiz bezimiz güneş fırtınaları – elektromanyetik aktivite – sırasında aşırı melatonin üretir. Melatoninin bir çok biyolojik etkileri melatonin alıcılarının aktivasyonuyla üretilirken, diğerleri yayılmacı ve güçlü bir antioksidan rolünden dolayıdır, nükleer ve mitokondrial DNA’nın korunmasında özel rol oynarlar.

Epifiz bezine ayrıca üçüncü göz adı verilir ve üçüncü göz içsel göz olarak bilinir. İçsel alemlere ve yüksek bilinç alemlerine götüren kapı olarak bilinir. Üçüncü göz çoğu zaman vizyonlar, duru görü, önsezi ve beden dışı deneyimler ile ilişkilendirilir.

Çoğunuzun bildiği nedenlerle insanlar epifiz bezlerinin kireçlenmesine eğilimlidir.

Florür (Çeşme suyu, diş macunu, işlenmiş gıdalarda bulunur) epifiz bezinin kireçlenmesine neden olan şeylerden sadece biridir. Florür manyetik olarak epifiz bezine çekilir, burada bedende başka herhangi bir yerden daha fazla kalsiyum fosfat kristalleri oluşturur.

Üçüncü göz aktif, canlı ve kuvvetli olmalı… kireçlenmenin giderilmesi işlemi bazen baş ağrılarını ve uykulu olmayı kapsar. Güneş patlamalarında da aynı etkiler olur.

Epifiz Bezinin Kireçlenmesi Nasıl Giderilir?

Epifiz bezi tüm sinir sisteminizin en önemli parçası olabilir. Esasen ruhsal bir antendir, üçüncü gözün fiziksel karşılığıdır. Fiziksel bedende iken yüksek bilinç seviyelerine erişmek için önemlidir.

-Kireçlenme

Maalesef çoğu insanın epifiz bezi ağır şekilde kireçlenmiştir. Öyle ki MRI sırasında kalsiyum yığını şeklinde görünürler.

Kireçlenme nedir, buna neden olan nedir?

Kireçlenme bedenin çeşitli bölümlerinde kalsiyum fosfat kristallerinin oluşmasıdır. Başlıca nanobakterilerin neden olduğu doğal bir süreçtir. Nanobakteriler kendilerini bağışıklık sisteminizden korumak için kendilerinin etrafında kalsiyum fosfat kabuklar oluşturan minik mikroorganizmalardır. En son araştırmalardan, bunun çoğu hastalığın nedeni olabileceği görünüyor. Artrit, felç, kanser, bel ağrısı.

Standart amerikan şekli yaşam tarzı nedeniyle çoğu insan bu organizmalara öncesinden çok daha fazla maruz kalıyor, sadece bunlarla değil başka araçlarla da kireçlenme oluyor.
Kireçlenmenin başlıca nedenleri:

-Florür (Manyetik olarak epifiz bezine çekilir, burada kalsiyum fosfat kristalleri oluşturur).
-Kalsiyum destekleri (Kireçlenmenin en büyük nedeni, aslında işe yaramazlar.)
-Klor ve bromür gibi halojenürler (Florür ile benzer etkiye sahipler)
-Gıdalardaki kalsiyum (neredeyse tüm işlenmiş gıdalar kalsiyum içerir. Çoğu destekleyiciler de kalsiyum içerir)
-Çeşme suyu (Çeşme suyu kireçlenme yapıcı maddelerle doludur.)
-Kahve içmek.

Epifiz kireçlenmesini gidermek için bazı yöntemler:

-Mavi Tırpana Balığı Yağı
-MSM; metilsülfonilmetan (Rahat edebileceğiniz bir dozla başlayın ve günde 7000 – 10,000 mg a kadar artırın. Genel toksin giderme, ayrıca saç, deri, tırnak, kemik oluşumu için çok güçlü).
-Sitrik asit (Limon işe yarıyor. Sadece sitrik asit de alabilirsiniz)
-Sarımsak (Günde yarım diş alın, rendeleyip elma sirkesi veya taze limon suyuna koyarsanız kokusu gider.)
-Elma sirkesi (Malik asit içerir.)
-Güneşe bakmak (Güneş doğarken ilk 15 dakika ve batarken son 15 dakika güneşe bakın)

-Güneş aktivitelerin diğer etkileri

Güneş, elektromanyetik yayıncıdır. Gezegenlere sıcaklık, ışık, UV radyasyonu elektrikli partiküller yayar ve böylece Dünya’daki tüm yaşam formlarının manyetik alanlarını doğrudan etkilemiş olur. Güneş’teki manyetik değişimler neticesinde oluşan lekelerin artış ve azalışları ve diğer Güneş aktiviteleri neticesinde aşağıdakiler üzerinde etkin olmaktadır:

-Hava ve iklim koşulları
-Tarım
-Ekonomi
-İnsan davranışları ve olayları
-Kazalar (özellikle maden ocaklarında)
-Suç artışı, cinayetler
-Kalp rahatsızlıkları
-Psikoz nöbetleri
-Öfkeli davranışlar
-Çeşitli epidemiler

Jeomanyetik aktiviteler

Güneş aktiviteleri (güneş manyetik alanında değişimler, güneş lekeleri alevlenme, patlama, CME: Koronal Kitle Fışkırmaları) Yer manyetik alanı üzerinde değişiklikler yaratıyor ve bu da şu jeofiziksel olaylara sebep olur:

-Okyanus jet akım değişimleri
-Aşırı iklim ve sıcaklık değişimleri
-Kuraklık, sel baskınları
-Kasırga ve tornadolar
-Depremler ve volkan patlamaları
-Tsunamiler

Jeomanyetik fırtınaların insan hayatı üzerindeki etkileri, sadece jeofiziksel etkilerle sınırlı kalmaz. İnsan psikolojisinde ve davranışlarda değişimler, sağlık ve yaşam kalitesinde değişimler, evrimsel değişiklikler (DNA), beyin fonksiyonlarında değişimler, hormon seviyesinde değişimler, terör, şiddet, savaş, ekonomi, politika gibi insan hayatını etkileyen olaylar üzerinde de değişikliklere sebep olur.

Jeomanyetik fırtınalar iki şekilde oluşur:

1) Güneş’teki aktiviteler neticesinde

2) Gezegenlerin çeşitli dizilimleri neticesinde

Etkin manyetik fırtına esnasında ve sonrasında şunlar oluşur:

-Kısa dalga radyo sinyalleri etkilenir
-Voltajda yükselmeler oluyor, elektrik santralleri etkilenir
-İletişim ve haberleşmede aksamalar, uydularla ilgili sorunlar olur
-Bazı jeofiziksel faktörler devreye girer
-İnsan davranışlarında değişimler olur

Derlenmiştir

Bkz: Ruh ve Beden Arasında Bir Köprü: Epifiz

.